Το χειρότερο σενάριο αναδεικνύεται σχετικά με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, καθώς όπως δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας ερευνώνται και για στρατιωτική κατασκοπεία.

 

Τις προθέσεις της Τουρκίας για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καταδεικνύει έως ένα βαθμό η απόρριψη της έφεσης- ένστασης που υπέβαλαν το πρωί της Δευτέρας οι συνήγοροί τους κατά της απόφασης με την οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, την περασμένη Παρασκευή.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πόσο γρήγορα θα προσδιορισθεί η δίκη των δύο στρατιωτικών, αφού σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία η δίκη μπορεί να προσδιορισθεί από αύριο έως κατ' ανώτατο όριο μέσα σε τρεις μήνες.

Η απόρριψη συνεπώς της έφεσης για την προφυλάκιση μπορεί να ερμηνεύεται κατ' αρχήν ως δυσμενής εξέλιξη, μπορεί ωστόσο, να προδικάζει τον άμεσο, εντός ημερών, προσδιορισμό της δίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της αποφυλάκισης δεχόμενη την αντιπρόταση των συνηγόρων των δύο στρατιωτικών να τεθούν σε περιορισμό στο ελληνικό προξενείο, υποστηρίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν εξετασθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά τους ίχνη εντός του τουρκικού εδάφους.

Οσο ενδεχομένως θα μακραίνει ο χρόνος μέχρι τη δίκη θα καθίσταται σαφέστερο αν η Τουρκία επιδιώκει μια υπόθεση που στο παρελθόν αντιμετωπιζόταν ως περιστατικό ρουτίνας να μετατραπεί σε μοχλό πίεσης και κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ήδη, με δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει ζητήσει από την Τουρκία να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και προλιτικό πρόβλημα, καλώντας την ταυτόχρονα να εφαρμόσει, ως οφείλει, τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε σαφές ότι η Τουρκία δεν θέτει ζήτημα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με κάποιον ή κάποιους από του οκτώ εκζητούμενους από την Τουρκία στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Τξενείο στην Αδριανούπολη αντιπρότειναν στην έφεση- ένσταση που υπέβαλαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν υπό περιορισμό στο ελληνικό προξενείο και να διασφαλισθεί έτσι η παρουσία τους στη δίκη.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, οι γονείς των δύο στρατιωτικών που έχουν μεταβεί στην Αδριανούπολη πήγαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης όπου ζήτησαν και έλαβαν από τον Εισαγγελέα άδεια και επισκέφθηκαν τα παιδιά τους. Σημειώνεται ότι οι οικογένειες δεν είχαν μέχρι εκείνη την ώρα άμεση επαφή με τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία ΕΠΟΠ, αλλά μάθαιναν νέα τους από το ελληνικό προξενείο.


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/