Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο «Λογιστής του Άουσβιτς»

 
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο «Λογιστής του Άουσβιτς»
 

Ο Oskar Groening συγκέντρωνε τις περιουσίες των ανθρώπων που μαρτυρούσαν στο «κολαστήριο» στα κεντρικά των SS, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκστρατεία του Αδόλφου Χίτλερ

Ένα ακόμη -μεγάλο- κεφάλαιο στη «μαύρη» ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώθηκε, καθώς «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών ο λογιστής του Άουσβιτς, ο άνθρωπος που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη θανάτωση τουλάχιστον 300.000 ανθρώπων, στο λεγόμενο και «κολαστήριο» της ναζιστικής Γερμανίας.


Ο Oskar Groening καταδικάστηκε πριν από λίγο καιρό από το γερμανικό δικαστήριο, για τη συμμετοχή και το ρόλο του στην κτηνωδία της ναζιστικής Γερμανίας που έστησε ο Αδόλφος Χίτλερ, μετατρέποντας την ευρωπαϊκή ήπειρο σε μία τεράστια λίμνη αίματος, δυστυχίας και απώλειας. Ουδέποτε, ωστόσο, οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για μακρύ χρονικό διάστημα.

 


Εκεί, στο κρεβάτι του νοσοκομείου άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τα τελευταία χρόνια περπατούσε με στήριγμα, όντας αδύνατος να σταθεί όρθιος. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο το προηγούμενο διάστημα, ο Oskar Groening δεν συμμετείχε στη θανάτωση κάποιου κρατουμένου, αλλά ήταν ένας από εκείνους που συμμετείχε στη διαδικασία προετοιμασίας, αφαιρώντας από τους μελλοθάνατους όσα πολύτιμα αντικείμενα κουβαλούσαν. Ήταν οι πράξεις του αυτές που έδιναν το στίγμα όσων θα ακολουθούσαν, καθώς «τότε συνειδητοποιούσαν άπαντες ότι δεν μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς για να δουλέψουν, αλλά για να... πεθάνουν», όπως δήλωσε ένας μελετητής-μάρτυρας.

Η δίκη του Groening ήταν μία από τις τελευταίες που αφορούσαν την υπόθεση του Ολοκαυτώματος, στη λίστα του οποίου περιλαμβάνονται πάνω από έξι εκατομμύρια ονόματα Εβραίων. Το Άουσβιτς ήταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο μαρτύρησαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κρατούμενοι του πλέον αιμοσταγούς καθεστώτος που έχει εμφανιστεί κατά τη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.Η συμμετοχή του Oskar Groening στην κτηνωδία που έλαβε χώρα στο Άουσβιτς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βγήκε στην επιφάνεια μόλις το 2005, 60 χρόνια μετά το τέλος της μαύρης εκείνης περιόδου, όταν ο ίδιος έδωσε συνεντεύξεις για τον ρόλο του στο «κολαστήριο».

Ο «Λογιστής του Άουσβιτς» παραδέχθηκε ότι έστελνε τις περιουσίες των Εβραίων που μεταφέρονταν στο Άουσβιτς στα κεντρικά των SS, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η δράση της ναζιστικής Γερμανίας και να συνεχιστεί ο αγώνας του Χίτλερ για μία «ενωμένη Ευρώπη υπό την μπότα της Γκεστάπο».
 
 
 
ΠΗΓΗ  http://www.protothema.gr/world/article/769328/pethane-se-ilikia-96-eton-o-logistis-tou-aousvits/

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/