«Κλείδωσαν ή  μήπως δεν έχουν   κλειδώσει ; » 

Δείτε πότε θέλει  να στήσει κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας-

 

ΙΣΩΣ Η ΕΠIΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ειναι 13 / 10 /  2019

 

Πολιτική «ρελάνς» επιδιώκει ο πρωθυπουργός,  στο θέμα των εκλογών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο (21/04/2018) σχετικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο κ. Τσίπρας πρότεινε να γίνουν οι εθνικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, φαίνεται πως ελήφθη σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας για τις πολιτικές των συμμαχιών. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας, ο υπουργός Εσωτερικών,  ανακοίνωσε ότι είναι βέβαιο πως  οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΚΙΝΉΣΕΩΝ

Πώς κατέληξε, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την ημερομηνία; 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως η σύμπτωση βουλευτικών – αυτοδιοικητικών εκλογών δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπως ανέφερε ο ίδιος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα δεν θα σημειώσει ένα κακό σκορ σε μια τέτοια προοπτική, ενώ η ΝΔ, αντίθετα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο της «χαλαρής ψήφου» και την κόπωση, γεγονός που θα της επιφέρει σοβαρό πλήγμα.

Στο επιχείρημα αυτό, ο κ. Τσίπρας φέρεται να υπογράμμισε προς τα στελέχη του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019. Ένα τέτοιο κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, το οποίο θα απέχει κατά πολύ από την εικόνα της δημοσκοπικής υπεροχής και τα σενάρια αυτοδυναμίας, θα μπορούσε να προκαλέσει απογοήτευση και να οδηγήσει σε αποσυσπείρωση τη βάση της.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να υπενθύμισε στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι και ο Κώστας Σημίτης είχε υποστεί ήττα στις ευρωεκλογές του ’99, ωστόσο κέρδισε τις εθνικές εκλογές του 2000.

Ως δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για τις παράλληλες εθνικές κι αυτοδιοικητικές κάλπες της 13ης Οκτωβρίου 2019, είναι η πρόθεσή του να εφαρμοστεί το σύστημα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Σε αυτή την οπτική, φαίνεται πως η κυβέρνηση προσδίδει τεράστια σημασία, αφού επιθυμεί να σπάσει το κατεστημένο των δημάρχων της Κεντροαριστεράς, αδρανοποιώντας και ουδετεροποιώντας τους, ούτως ώστε να μην μπορούν να βασίζονται μόνο στη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής αλλά να χρειάζονται και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, πάντα, βασική στόχευση του κυβερνώντος κόμματος είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές να στηριχθεί δήμαρχος προερχόμενος από την Κεντροαριστερά ή από κοινά σχήματα του χώρου αυτού, ειδικά σε περιφέρειες και δήμους όπου η ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη.

Πέραν, όμως, από την 13η Οκτωβρίου 2019, που φιγουράρει ως επικρατέστερη ημερομηνία, καλό θα ήταν να συγκρατήσετε και τούτο: Στην Πολιτική, υπάρχει ένας άγραφος αξιωματικός κανόνας. Στο θέμα των εκλογών εκείνος που έχει το «μαχαίρι και το πεπόνι», δηλαδή τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο είναι πάντα ο πρωθυπουργός. Και τούτο είναι απολύτως λογικό, καθώς είναι εκείνος που θα αποφασίσει το πότε θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, ακριβώς επειδή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μπορεί να καρπωθεί στο μέγιστο βαθμό το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Επομένως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να κινηθεί και σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που αποφάσισε, ώστε να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες και να αιφνιδιάσει τους πάντες.

Η ίδια η Πολιτική, άλλωστε, είναι η «τέχνη του εφικτού» και τούτο ένας πρωθυπουργός – όποιος κι αν κάθεται στο θώκο αυτό – το γνωρίζει πολύ καλά.

 ΠΗΓΗ  http://www.newsbomb.gr/politikh/story/880815/kleidosan-oi-ekloges-deite-pote-stinei-kalpes-o-alexis-tsipras#ixzz5E0KNangv

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/