Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

 
    

Απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώθηκε με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην πορεία κυριαρχούν τα αυνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή».

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα υπογράμμισε ότι «132 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, συναντιόμαστε και σήμερα για να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος σε όλον τον κόσμο αλλά και τη χώρα μας, να συνεχίσουμε τον αδικαίωτο αγώνα των χιλιάδων νεκρών. Συναντιόμαστε για να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμα φορά τον όρκο μας ότι θα φτάσουμε τον αγώνα, ως την τελική νίκη των λαών. Ως τη μέρα που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σύστημα που γεννά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Υπογράμμισε ότι «η εργατική τάξη από την εμφάνιση της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν απέσπασε χωρίς το δικό της αγώνα, χωρίς τη δική της οργάνωση, χωρίς τις θυσίες χιλιάδων εργατών και εργατριών, χωρίς τη διαρκή πάλη και μέτωπο απέναντι στην εξουσία των αφεντικών».

«Τον αγώνα για 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ανάπαυσης, 8 ώρες ελεύθερο κοινωνικό χρόνο πριν από 132 χρόνια τον χαρακτήριζαν τρέλα. Την τρέλα του 8ωρου! Σήμερα, με το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τον τεράστιο πλούτο που παράγεται, μας ξαναγύρισαν ενάμιση αιώνα πίσω! Να διεκδικούμε ξανά ελεύθερο χρόνο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «όποτε το εργατικό κίνημα υποχωρούσε, χάνονταν μέσα σε μια νύχτα δικαιώματα κατεκτημένα με θυσίες. Γι' αυτό και ο αγώνας μας στοχεύει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην άνοδο των αγώνων, κυρίως όμως στην τελική νίκη των λαών».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απελευθέρωση από σήμερα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «όλο και πιο πυκνά μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια και για την επερχόμενη τάχα "δίκαιη ανάπτυξη"» και παράλληλα «ψηφίζουν ένα - ένα τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, όπως έκαναν με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σειρά έχουν η Λάρκο, τα νερά και ο κατάλογος μακρύς». «Προετοιμάζουν το επόμενο μνημόνιο ως το "Εθνικό στρατηγικό σχέδιο". Ένα σχέδιο που έχει συνολικά τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, του μαύρου μετώπου που συναντήσαμε, να υπονομεύει και να λυσσάει, γιατί το ΠΑΜΕ τους χάλασε τη σιγή ασυρμάτου που ήθελαν να επιβάλλουν, όταν περνούσαν τα μέτρα, η περιστολή της απεργίας, οι πλειστηριασμοί, οι κόφτες, οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και όταν έδιναν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να βομβαρδίσουν τη Συρία», ανέφερε.

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΚΑ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, Ειρήνη, Εργασιακά Δικαιώματα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, διεκδικήσεων και ημέρα που πρέπει να ξαναθυμόμαστε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια και είναι επίκαιρα δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο».

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σήμερα ενδυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον μνημονιακό χειμώνα που ζούμε 8 χρόνια, διεκδικώντας την έξοδο από αυτόν, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα, ανάπτυξη, απασχόληση, παραγωγική ανασυγκρότηση».

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Μπράτης, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τιμάμε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων καταπατούνται και αμφισβητούνται από όλες τις κυβερνήσεις».

 
Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι κεντρικοί ομιλητές έστειλαν μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. 

Συγκέντρωση στο Μουσείο

Ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά, στο οποίο συμμετείχαν οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, και συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μουσείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

«Μεγάλη τιμή και μεγάλη δόξα σε όλους τους πρωτοπόρους εργάτες της πατρίδας μας που επί δεκαετίες αγωνίστηκαν, έπεσαν και θυσιάστηκαν για τις εργασιακές κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ στοχοποίησης, εξαθλίωσης κι αυταρχισμού. Σήμερα όσο ποτέ αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία μεγάλη ανατροπή. Η φετινή Πρωτομαγιά ελπίζουμε να είναι αφετηρία για να αναγεννηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και για να ανδρωθεί ένας νέος συνδικαλισμός», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με κεντρικό σύνθημα «τόσα χρόνια αγώνες η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία» οι συγκεντρωμένοι είπαν «όχι στην εργασιακή ζούγκλα» και απαίτησαν «δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ η κυκλοφορία άρχισε μετά το μεσημέρι να αποκαθίσταται σταδιακά.

Στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις και πορείες εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι τίμησαν στη Θεσσαλονίκη την εφετινή Εργατική Πρωτομαγιά, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά των μνημονίων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολέμων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης. «Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει οι αντεργατικές συνθήκες να θεωρούνται κανονικότητα» τόνισε στην ομιλία του ο ταμίας του ΕΚΘ Παναγιώτης Παγώνης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ανεργία, η «διαρροή εγκεφάλων», η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η υπερφολόγηση σε συνδυασμό με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση των πλειστηριασμών, την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος έχουν διαμορφώσει ένας «ζοφερό περιβάλλον», όπου οι διογκούμενες ανισότητες θεωρούνται «κανονικότητα», ενώ χαρακτήρισε ως «μονόδρομο» τον αγώνα για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΟΔ Ανδρέας Γιακουμής, μίλησε για «ακραία επίθεση» που δέχεται ο εργατικός κόσμος, σημειώνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο «δόγμα της λιτότητας» πρέπει να είναι πολυμέτωπος.

Μετά τις κεντρικές ομιλίες, διαβάστηκε το ψήφισμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς και εψάλη ο Ύμνος των Εργατών, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη, απέναντι από το ΕΚΘ, χωρίς να ακολουθήσει πορεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, όπως επίσης μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαζικότερη συγκέντρωση ήταν αυτή του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών» ο κεντρικός ομιλητής Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ είπε πως είναι «παραμύθι» ότι τελειώνουν τα μνημόνια και έρχεται δίκαιη ανάπτυξη.

Κάλεσε τον εργατικό κόσμο να συμμετάσχει πιο μαζικά στους αγώνες, τονίζοντας ότι η «επανάπαυση είναι ολέθρια», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την προσφυγιά και τα εργατικά προβλήματα». «Οι θυσίες και οι νεκροί στις τάξεις μας να είναι σίγουροι ότι άνοιξαν δρόμο που δεν θα τον αφήσουμε να κλείσει ποτέ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολούθησε πορεία του ΠΑΜΕ μέσω κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Άλλες δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, η μία στην Καμάρα, από συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστές κ.ά., και η άλλη στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας, από την Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) και την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ). Ακολούθησαν πορείες με σημείο κατάληξης το Μνημείο του Εργάτη, στο ΕΚΘ.

Στην Πάτρα

Ομάδα περίπου 50 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με το tempo24.gr, πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικά σημεία της Πάτρας και στη συνέχεια προκάλεσε φθορές στο τραπεζικό υποκατάστημα.
ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/news/greece/article/5554798/se-ekseliksh-oi-sygkentrwseis-gia-thn-ergatikh-prwtomagia/

Σε ξεχωριστή διαδήλωση συνδικαλιστές και τοπικοί φορείς τίμησαν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τιμήθηκε φέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα η εργατική Πρωτομαγιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Σπανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και σχεδόν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση από τις αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές» και απηύθυνε κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες για να έχουν αυτά που έχουν χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους». 


Στα Χανιά


Με δύο συγκεντρώσεις τα συνδικάτα γιόρτασαν στα Χανιά την εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης στην πλατεία της Αγοράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη στην περιοχή». Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Αγοράς κατέθεσαν λίγο μετά, στέφανο στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.

Μήνυμα υπέρ της στήριξης της εργασίας απέναντι σε κάθε νέο μέτρο αλλά και καταδίκης του πολέμου έστειλαν από την πλατεία εκπρόσωποι σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. «Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι.

 

 


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/