Συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup  

«Λευκός καπνός» στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Για ιστορική συμφωνία κάνουν λόγο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διεθνής Τύπος.

Η συμφωνία περιλαμβάνει:

► Δέκα χρόνια στην επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF* σε συνδυασμό με επέκταση της περιόδου χάριτος για την πληρωμή επιτοκίων επίσης για δέκα έτη.

► Στα 15 δισ. ευρώ το ύψος της τελικής δόσης προς την Ελλάδα, από τα οποία τα 3,3 δισ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή μέρους του χρέους στο ΔΝΤ.

► Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται «μαξιλάρι» ρευστότητας 20 δισ., που θα επιτρέψει στη χώρα να είναι ανεξάρτητη όταν βγει στις διεθνείς αγορές.

Για ιστορική συμφωνία κάνουν λόγο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διεθνής Τύπος. 

Η δήλωση του Eurogroup (04:00)

Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που υιοθέτησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιλαμβάνονται αναλυτικά στην τελική δήλωση του Eurogroup, η οποία χαιρετίζει επίσης την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και περιγράφει το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Eurogroup επικροτούνται οι ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μια ισχυρότερη οικονομία που στηρίζεται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν» αναφέρει η δήλωση, επισημαίνοντας πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τη βάση για μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης με υψηλότερη απασχόληση και δημιουργία θέσεων εργασίας». Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup χαιρετίζει και την ολοκλήρωση της στρατηγικής ανάπτυξης της Ελλάδας, η οποία «στοχεύει στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το μέλλον, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ. «Η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι αυτό συνεπάγεται ένα πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2,2% του ΑΕΠ κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060» σημειώνει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το Eurogroup υπενθυμίζει ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το χρέος μειώνεται σταθερά».

Ως μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους η δήλωση του Eurogroup παραθέτει:

-την κατάργηση από το 2018 του step-up επιτοκίου που σχετίζεται με τα δάνεια του δεύτερου ελληνικού προγράμματος.

-τη χρήση από τον ESM των κερδών των κεντρικών τραπεζών (SMPs, ANFAs) από τα ελληνικά ομόλογα του 2014 και τη σταδιακή επιστροφή τους στην Ελλάδα. Τα εν λόγω κεφάλαια θα μεταφέρονται στην Ελλάδα ισόποσα, σε εξαμηνιαία βάση (Δεκέμβριο και Ιούνιο), αρχής γενομένης από το 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 μέσω ξεχωριστού λογαριασμού του ESM και θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών ή για τη χρηματοδότηση άλλων συμφωνηθέντων επενδύσεων.

-την παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια.

Επίσης, σημειώνεται ότι «βάσει της ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Eurogroup θα επανεξετάσει στο τέλος της περιόδου χάριτος, το 2032 εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα χρέους», ενώ γίνεται αναφορά στη συμφωνία του Μαΐου του 2016 για ένα «μηχανισμό, ο οποίος θα ενεργοποιείται στην περίπτωση πολύ δυσμενέστερου απρόοπτου μακροοικονομικού σεναρίου». Αυτός ο μηχανισμός, θα περιέχει μέτρα όπως την «περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους με ανώτατο όριο και παρατάσεις των πληρωμών τόκων του δανείου του EFSF», στο βαθμό που είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τη μεταμνημονιακή εποπτεία, το Eurogroup επισημαίνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «πρέπει να περιέχουν κίνητρα που θα διασφαλίζουν ισχυρή και συνεχή εφαρμογή από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος». Αναφέρεται επίσης στη σύνδεση συγκεκριμένων δεσμεύσεων πολιτικής με την επιστροφή των SMPS και ANFAs, καθώς και την κατάργηση του επιτοκίου step up, χαιρετίζοντας παράλληλα «την πρόθεση της Επιτροπής να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας τις επόμενες εβδομάδες και επίσης την υποστήριξη αυτής της προσέγγισης από τις ελληνικές αρχές».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Eurogroup γίνεται αναφορά στις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες κατά των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και κατά του πρώην προέδρου και άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, καλώντας τους θεσμούς να παρακολουθούν την πορεία τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.

Αναφορικά με την τελευταία δόση που θα λάβει η Ελλάδα, το Eurogroup σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, τα όργανα διοίκησης του ESM αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της πέμπτης και της τελευταίας δόσης του προγράμματος του ESM ύψους 15 δισ. ευρώ. Από το συνολικό αυτό ποσό, 5,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ξεχωριστό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα 9,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ειδικό λογαριασμό για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους σε περίπτωση ανάγκης». Η χρήση των εν λόγω κεφαλαίων θα γίνεται μετά από συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ σημειώνεται ότι «συνολικά, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα ύψους 24,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης για περίπου 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος».

Τέλος, σχετικά με το ΔΝΤ, η δήλωση του Eurogroup αναφέρει ότι «η διοίκηση του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος ESM και για την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος που δόθηκε σήμερα από τα κράτη μέλη».

Συνεχίζοντας, επισημαίνεται ότι παρόλο που «δεν είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση» του δικού του προγράμματος, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε «τη συνεχιζόμενη συμμετοχή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, παράλληλα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

 

Τσακαλώτος: Εξαιρετικά σημαντικά μέτρα για το χρέος (03:16)

 

 

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε:

► Το Eurogroup τελείωσε με πάρα πολύ καλό τρόπο. Τα τέσσερα κομμάτια του παζλ έπρεπε να δέσουν σήμερα, στις 21 Ιουνίου. Και τα τέσσερα έκλεισαν.

►  Το πρώτο ήταν η ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης – τελειώσαμε και τα 88 προαπαιτούμενα / Το δεύτερο ήταν η ολιστική στρατηγική – Το Eurogroup τη χαιρετίζει / Το τρίτο ήταν το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης. Ακούσατε τις δηλώσεις Σεντένο και Μοσκοβισί που ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. Το τέταρτο ήταν αυτό που συζητήθηκε πιο πολύ: η συμφωνία για το χρέος - Ακούσατε τη Λαγκάρντ να λέει ότι είναι μια ιστορική στιγμή, όπως και οι Ρέγκλινγκ, Μοσκοβισί.

► Αυτό που πήραμε είναι άμεσα 10 χρόνια να πάνε πίσω πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας. Εξαιρετικά σημαντικά μέτρα για το χρέος

► Η ελληνική κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές

► Ξέρουμε ότι για ν' αξίζει τον κόπο θα πρέπει να δει γρήγορα ο λαός πρακτικά αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία

► Πρέπει να το δει και στην τσέπη του ότι δεν θα είναι ανάπτυξη για τους λίγους και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η κυβέρνηση για το μέλλον

► Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται για 4ο μνημόνιο. Και η συμφωνία για το χρέος. Ολοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. 

► Φυσικά θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος εάν είχαν... κουρέψει 300 δισ. από το χρέος. Αλλά αυτό δεν ήταν κάτι ρεαλιστικό.

► Νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

► Με το κεφαλαιακό μαξιλάρι θα καθορίσουμε τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να αποπληρώσουμε πλήρως το ΔΝΤ. Αυτό είναι κάτι που θα εξετάσουμε.

► Ο ελληνικός λαός θα δει ότι η ατζέντα αλλάζει. Η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να ασκήσει πολιτική.

 

Ντομπρόβσκις: Ιστορική στιγμή (03:01)

Ανάρτηση στο twitter του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις:

«Τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στην Ελλάδα σε αυτή την ιστορική στιγμή! Η αποψινή συμφωνία ανοίγει το δρόμο για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε για να επιτύχει ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των ανθρώπων της!»

 
 

Λαγκάρντ: Νέα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αν χρειαστεί (02:57)

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι συμμερίζεται και αυτή την αίσθηση των Ευρωπαίων ιθυνόντων πως πρόκειται για ιστορική στιγμή υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η ευρωζώνη έζησε δύσκολες στιγμές.

Όπως πρόσθεσε, το Ταμείο χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και σημειώνει τη δέσμευση των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη να λάβουν, αν απαιτηθεί, και νέα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 

Π. Καμμένος: Η εποχή των μνημονίων τέλειωσε (02:52)

 
 

Ντράγκι: Μεσοπρόθεσμα βελτιώνεται η βιωσιμότητα του χρέους (02:43)

Τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετά τη σημερινή απόφαση του Eurogroup επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έσπευσε να προστατεύσει τον... εκπρόσωπό του στη Σλοβενία, επικαλούμενος «παραβίαση της ανεξαρτησίας και της ασυλίας της κεντρικής τράπεζας»
 

Ολόκληρη η δήλωση

«Χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση από την Ελλάδα των προαπαιτούμενων.

Αυτό ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESΜ. Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκε από το Eurogroup θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα.

Η παραμονή της Ελλάδας στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της συμπαγούς δημοσιονομικής πολιτικής είναι κλειδί. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα του Eurogroup να εξετάσει περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο σε περίπτωση αρνητικών οικονομικών εξελίξεων».

ΠΗΓΗ http://www.efsyn.gr/node/154775

 

Ρέγκλινγκ: Σημαντική για το μέλλον η ενισχυμένη εποπτεία (02:38)

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε:

► Ζήσαμε δραματικές στιγμές αυτά τα οκτώ χρόνια.

► Η Ελλάδα διέσχισε μεγάλο δρόμο και της δίνουμε συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

► Ο ESM θα συνεργαστεί με την Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που θα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον.

 

Το tweet του Γιούνκερ (02:31)

Την απόφαση του Eurogroup χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω Twitter.

«Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες»

 
 

Μοσκοβισί: Ιστορική στιγμή για Ελλάδα και ευρωζώνη (02:27)

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας δήλωσε μεταξύ άλλων:

♦ Μια ιστορική, μια εξαιρετική στιγμή καταρχάς για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη.

♦ Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε στο Λουξεμβούργο.

♦ Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος βάζει τελεία σε μια υπαρξιακή κρίση του κοινού νομίσματος.

♦ Με μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση προσεγγίζουμε τη στιγμή.

♦ Υπαρκτός ο φόβος του Grexit το 2012 και το 2015.

♦ Επιτέλους οι φίλοι μας οι Ελληνες θα ξαναβρούν την ελπίδα τους. Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος συνέβη χάρη στην ευθύνη και την αλληλεγγύη.

♦ Υπήρξαν πολύ δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που ένιωσαν στο πετσί τους οι Ελληνες. Οι Ελληνες τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και οι εταίροι της Ελλάδας τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Καταφέραμε αυτό που είχαμε ανάγκη.

 

Σεντένο: Εκτός μνημονίου η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια (02:18)

Δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup:

► Μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο.

► Το τέλος του προγράμματος επιφέρει και κάποιες ευθύνες. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να εφαρμόζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

► Θα υπάρξει 10ετής επέκταση στα δάνεια του EFSF και 10ετής επιμήκυνση των επιτοκίων. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγεις στις αγορές.

► Συνολικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα με ένα μαξιλάρι ασφαλείας 25 δισ. για τους υπόλοιπους 22 μήνες

► Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ενεργά. 

► Το χρέος είναι βιώσιμο.

► Ζωτικής σημασίας ο ρόλος Γαλλίας - Γερμανίας στις εξελίξεις.

 Ο ESM θα έχει ενισχυμένο ρόλο.

 

FT: «Ιστορική» συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας (02:15)

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση, η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από Ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη Ιστορία.

 

Εν αναμονή συνέντευξης Τύπου και δηλώσεων Τσακαλώτου (02:01)

Σε λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου των Μάριο Σεντένο (πρόεδρος του Eurogroup), Πιερ Μοσκοβισί (Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας), Κριστίν Λαγκάρντ (επικεφαλής του ΔΝΤ) και Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του ESM).

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

 
 

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία (01:24)

Εν αναμονή του επίσημου ανακοινωθέντος οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει:

► Δέκα χρόνια στην επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSFσε συνδυασμό με επέκταση της περιόδου χάριτος για την πληρωμή επιτοκίων επίσης για δέκα έτη.

► Στα 15 δισ. ευρώ το ύψος της τελικής δόσης προς την Ελλάδα, από τα οποία τα 3,5 δισ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή μέρους του χρέους.

► Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται «μαξιλάρι» ρευστότητας 20 δισ., που θα επιτρέψει στη χώρα να είναι ανεξάρτητη όταν βγει στις διεθνείς αγορές.

*  Από τότε που ξεκίνησαν οι συζητήσεις, το ΔΝΤ πίεζε για μία νέα αναβολή πληρωμών στα δάνεια του EFSF όχι μικρότερη από 15 χρόνια, όταν η Γερμανία συζητούσε για 3-5 χρόνια το πολύ.​

 
 
 

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/