ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ 4ο Μνημόνιο ο Κ. Μητσοτάκης

 

 

 

Ηχηρή απάντηση Μοσκοβισί στις νουθεσίες Μητσοτάκη – Ένας πολιτικός δεν πρέπει να στρέφεται κατά της αλήθειας

 

Ενώπιον ολόκληρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην ειδική συνεδρίαση για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια επέλεξε να απαντήσει δημοσίως ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, στα όσα είπε – και διέρρευσε – ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχαν.

 

«Οι Έλληνες πολιτικοί, βάσει αυτών που άκουσα χθες, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε καθώς ένας πολιτικός δεν πρέπει να στρέφεται κατά της αλήθειας.

 

Η ενισχυμένη εποπτεία δεν αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα. Δε μιλάμε για τέταρτο πρόγραμμα, αυτό είναι ψέμα» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

 

«"Εποπτεία" σημαίνει ότι παρακολουθούμε πορεία των μεταρρυθμίσεων και η Ελλάδα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο του 6μήνου της Κομισιόν, όπως ισχύει για όλες τις χώρες.

 

Δεν θα έχουμε ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λέμε στην Ελλάδα τι θα κάνει.

 

Από κοινού θα εγκρίνουμε τι θα κάνουμε, πλαίσιο συνεργασίας. Το 4ο πρόγραμμα είναι ψέμα. Ξεκάθαρα (pure lie)», πρόσθεσε ο Επίτροπος.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την ομολογία Μοσκοβισί πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή και το «παράθυρο» που άφησε για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, αρχικά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και εν συνεχεία ο Πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, εγκαλώντας τον για τυχόν υποχώρηση των θεσμών από την ανάγκη επιβολής του μέτρου.

 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο γραφείο του στη Βουλή διέρρευσε πως «πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του», νουθετώντας τον γιατί δεν αποδέχθηκε τα σενάρια περί τέταρτου Μνημονίου και για τις συντάξεις.

 

Συνέστησα στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες των Ελλήνων. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και εκείνες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα.

 

 

Έδωσαν έτσι «πάσα» σε μία σειρά στελεχών της ΝΔ, όπως ο Γ. Γεωργαντάς και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, να αποκαλούν ευθέως σήμερα «ψεύτη» τον κ. Μοσκοβισί σε δημόσιες συνεντεύξεις τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μοσκοβισί σήμερα τόνισε ότι μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας.

 

Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση, επισήμανε, θυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σύμμαχος του ελληνικού λαού και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης.

 

Πρόσθεσε, δε, ότι αν είχε γίνει το Grexit θα είχαμε κατακερματισμό της Ευρωζώνης.

 

.be">
.be

 

Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι για την προσήλωσή τους στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα.

 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο κτηματολόγιο, στο συνταξιοδοτικό σύστημα που σήμερα είναι πολύ περισσότερο βιώσιμο, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κόκκινων δανείων παρατήρησε ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

 

Η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση του χρέους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του χρέους.

 

Η ευθύνη ανήκει τώρα στις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

 

...

 

Πηγή: https://dominonews.gr

https://news.makedonias.gr/2018/07/3541438/


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/