Μεγάλη ανατροπή από Ζάεφ στη συμφωνία για το Μακεδονικό.

 
 
    

Περίεργα παιχνίδια με την ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, δημιουργούν οι απαντήσεις που έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ. Δημιουργούν την αίσθηση της σκόπιμης καθυστέρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκλογικοί σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης. Και επί της ουσίας «δικαιώνει» τον Πάνο Καμμένο που λέει ότι η κύρωση της συμφωνίας θα αργήσει πολύ, επομένως δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει την κυβέρνηση.

Στην πρώτη του συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ελληνική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανοίγει τα χαρτιά του για το δημοψήφισμα και την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και για τη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. 
Ο Ζάεφ αποκαλύπτει τις πιθανές ημερομηνίες του δημοψηφίσματος, δύο τον Σεπτέμβριο (όχι στις 16) και μία τον Οκτώβριο, αλλά και προαναγγέλλει ότι η κύρωση του δημοψηφίσματος στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, θα τεθεί σε ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2019. 

 

Αυτό σημαίνει ότι στην ελληνική βουλή θα έρθει πολύ αργότερα κι ενδεχομένως είτε να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο είτε, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο, να γίνει η κύρωση από την επόμενη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 1 παρ. 4  της συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπει την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δυο πλευρές προκειμένου να κυρωθεί και να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία. Κατ' αρχάς δεν προβλέπεται δεύτερη εισαγωγή της Συμφωνίας στην Βουλή της πΓΔΜ, καθώς η κύρωση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με τη δεύτερη ψηφοφορία που έγινε έπειτα από το βέτο του προέδρου Ιβάνοφ.
Εκτός κι αν ο κ. Ζάεφ εννοεί ότι θα εισαχθούν στη Βουλή οι συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και για τις οποίες δεν έχει αυτή τη στιγμή τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Τι προβλέπει

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι θα γίνει το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, θα ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και «θα ολοκληρώσει τις συνταγματικές αλλαγές έως το τέλος του 2018». Και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε και η Ελλάδα θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την Συμφωνία. Βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλαδή, η πΓΔΜ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την κύρωση, το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές μέχρι το τέλος του 2018 και αμέσως μετά «χωρίς καθυστέρηση» η Ελλάδα να κυρώσει την Συμφωνία, ώστε να τεθεί σε ισχύ.
Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συνέντευξη Ζάεφ θα πρέπει να αναλυθούν διαφορετικά καθώς αλλάζει ο σχεδιασμός και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά τόσο για την κύρωση από την ελληνική βουλή όσο και για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα.
To ερώτημα είναι αν δίνει παράταση στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ή αν επισπεύδει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Και την ίδια στιγμή, ακόμη και χωρίς η συμφωνία να έχει κυρωθεί θα έχει παράξει πολιτικό αποτέλεσμα, αρχής γενομένης από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/news/politics/article/5586718/megalh-anatroph-apo-zaef-sth-symfwnia-gia-to-makedoniko/


 

 

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/