Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις έντονες αντιδράσεις τους για το «Μακεδονικό», δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πολίτες δεν το βάζουν κάτω στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών και με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους, με τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα, Κυριακή, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Στη συμπρωτεύουσα εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Στη πορεία το παρών έδωσαν πολίτες και φορείς της πόλης προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στο «πόδι» και η Κρήτη

Αντίστοιχο σκηνικό και στην Κρήτη όπου πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία» και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία απευθυνόταν κάλεσμα στους πολίτες.

Ξεσηκωμός στη Βεργίνα

Από τις αντιδράσεις για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 19:30, συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

 

πηγη in.gr