Στη συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στο Δ. Συμβούλιο Πεντέλης.  υπό τον νέο πρόεδρο του Σώματος, Μιχάλη Κολιό και  ο οποίος να συμειωθεί ότι αντικατέστησε την κ. Ευαγγελία Μπουσίου

Η  κα Ε. Μπουσίου  ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από την παράταξη της πλειοψηφίας, Δημοτική Συμμαχία πιθανότατα (και κατά την άποψη μας δικαιολογημένα ) κάτω από  το βάρος ευθυνών .

Πολλές θα είναι οι εκπλήξεις στο μέλλον  στο Δ.Σ. Πεντέλης και γενικότερα στις αποφάσεις και τη διοίκηση του Δήμου, επειδή  ενισχύθηκε νομικά η πλευρά των ανεξάρτητων  δημοτικών συμβούλων .

Παράληλα εμφανίζεται δικαιωμένη  και ισχυρότερη , η αντιπολίτευση προφανώς από όλες αυτές τις ενέργειες της διοίκησης  που δεν είναι αποδεκτές  σε ένα μεγάλο σύνολο δημοτικών συμβούλων .

Πολλές οι αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. και για   πέντε ολόκληρες ώρες 

Πολλά τα «κενά» στις εισηγήσεις με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερο το έργο  συντονισμού της συζήτησης από τον πρόεδρο του Σώματος.

Πολλές οι αμφισβητήσεις για τον σωστό και αποτελεσματικό χειρισμό των Δημοτικών θεμάτων  της διοίκησης , από μιά συμπαγή ομάδα  δημοτικών συμβούλων όπως ο Αντώνης Φειδοπιάστης  (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή) οι δημοτικοί σύμβουλοι  Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κοντουλάκος (υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη Μπροστά Μαζί), Άγγελος ΠαλαιοδήμοςΚώστας ΚαλλιανιώτηςΕυαγγελία Μπουσίου και Άντα Μπούσουλα-Χάνου

Τα αίματα άναψαν όταν υπέβαλε  αίτημα  η διοίκηση για αλλαγή ημερομηνίας, ώρας και τόπου της ειδικής συνεδρίασης για την πραγματοποίηση του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2017. Ξεσηκώθηκε η  ΕΞΈΔΡΑ (όπως λέμε στον αθλητισμό ) με την πρόταση  του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου ότι  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή  δεν θέλει να δώσει μορφή «προεκλογικής φιέστας» στον απολογισμό.

Πολλοί  δημοτικοί σύμβουλοι  ανέφεραν   ότι μπορεί να επιλέγεται  ο συγκεκριμένος χώρος , επειδή δεν θα προσέλθει ο κόσμος όπως  θα ήθελε μια διοίκηση και γιατί   η διοίκηση προσπαθεί να αποφύγει την κριτική των δημοτών που θα συγκεντρωθούν.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν ερώτημα για το πως θα χωρέσουν στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου , οι δημότες, οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του Δήμου. Απάντηση όμως δεν έδωσε η διοίκηση .

Αντιπαραθέσεις που έκαναν εντύπωση:

Η  τέως πρόεδρος του Δ.Συμβουλίου κα Ε. Μπουσίου: Παραβιάζονται «ο κώδικας, ο θεσμός και ο νόμος».

  Διοίκηση : ο νόμος επιτρέπει στη διοίκηση να επιλέξει τον «προσφορότερο χώρο» και αυτός, κατά την ίδια, είναι η αίθουσα συνεδριάσεων.

Να συμειωθεί όμως ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Απολογισμός  επραγματοποιείτο στό  κλειστό γήπεδο του Λύκειου Μελισσίων.

Θέμα που… αγνοούσε το προεδρείο

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης  αφορούσε τη σύσταση προσωρινής προσωποπαγούς θέσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Η κ. Μπουσίου ΑΠΑΊΤΗΣΕ  να αναγνωστεί η γνωμάτευση του δικηγόρου, η οποία ομως  δεν υπήρχε στον φάκελο . Το θέμα κρατήθηκε  και όταν επανήλθε το  ζήτημα, η διοίκηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Η μειοψηφία, βασισμένη  στη γνωμάτευση του  δικηγόρου, υποστήριξε ότι η διοίκηση κακώς παραιτήθηκε των ένδικων μέσων και μίλησε  για «χαριστική πράξη» που δεν ακολουθήθηκε σε άλλες περιπτώσεις.

 

Στη συνέχεια η κ. Μπουσίου αναφέρθηκε στις ενέργειες του κ. Κολιού λέγοντας  ότι προσπάθησε   να παραπλανήσει το Σώμα,  διαβάζοντας «επιλεκτικά» τη γνωμάτευση του δικηγόρου καθώς και  στο θέμα της έκδοσης του σχετικού με την πρόσληψη ΦΕΚ.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε  εξασφάλισε τις ψήφους της πλειοψηφίας και τότε έγινε ο χαμός. 

ΖΉΤΗΘΗΚΕ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ -Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ-

να διαβάζει προσεκτικά τις εισηγήσεις , γιατί το θέμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, η οποία και δεν επετεύχθη.

 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ  ΧΑΜΟΣ

Οι  δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να χτυπούν τα  χέρια στα γραφεία και να φωνάζουν  «ντροπή» προς την κ. Μπουσίου , για το γεγονός ότι δεν πέρασε η διοίκηση το θέμα.

Η απάντηση της κας Μπουσίου , ότι η απόφαση θα «έπεφτε» ούτως ή άλλως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  έκανε πολλούς  να σκεφθούν ώριμα.

Σχετικά με το θέμα  της μείωσης των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2019  , η διοίκηση, επικαλούμενη τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω της χρηστής διοίκησης που έχει ασκηθεί και της ύπαρξης σχετικού πλεονάσματος έλαβε  την απάντηση απο την αντιπολίτευση  για την εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος από πλευράς καθαριότητας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων: 

Η κ. Γεωργία Μητροπούλου, ανέφερε  ότι «ο Δήμος δεν είναι ταμιευτήριο» και ότι οι δημότες έχουν ανάγκη να τηρείται  η καθαριότητα.

Ο  κος Άγγελος Παλαιοδήμος αναρωτήθηκε στην τοποθέτησή του για το πού ξοδευονται   τα ανταποδοτικά έσοδα . 

Ο κ. Λ. Κοντουλάκος έκανε λόγο για «τραγική μείωση στο επίπεδο καθαριότητας» στον Δήμο και πέταξε και την ατάκα«Έχουμε περισσότερο κλαδιά από τον Αμαζόνιο!» .

Ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης είπε  «η πόλη βρωμά» και τα σκουπίδια μαζεύονται μετά από τηλεφωνήματα στον Δήμο, εν είδει «ρουσφετιού»......!!! 

Επίσης ανέφερε ότι η διοίκηση δημιουργεί  παράνομες  χωματερές (θεμα   που έχει αναδείξει με σειρά καταγγελιών η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή),ενώ ανέφερε επίσης   και την προσπάθεια της διοίκησης «να ξεπουλήσει τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτες».

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Και το αποκορύφωμα της βραδυάς  ήταν

η  Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής… χωρίς

επιτροπή παραλαβής!

 

 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.Εγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής παροχής γενικών υπηρεσιών.

Η κ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΡΙΞΕ  ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΆ ΤΗΣ ΒΈΛΗ

Ζήτησε να αναγνωστεί η εισήγηση των μελών της επιτροπής παραλαβής. Μετά από αρκετή ώρα αναζήτησης   του προέδρου στον φάκελο που βρισκόταν μπροστά του αποτέλεσμα, γιοκ.

 Δόθηκε εντολή στη γραμματέα να το αναζητήσει εκείνη τη στιγμή. Λίγο αργότερ 

ο πρόεδρος του Σώματος ανακοίνωσε ότι,  το έγγραφο δεν ανευρέθη» και ότι θα παραδοθεί, σε όποιον επιθυμεί, το επόμενο πρωινό.

Ξανά η εξέδρα στον αέρα.

Ενταση στην αίθουσα, με τη μειοψηφία να ζητά τα ονόματα των μελών της επιτροπής παραλαβής, τα οποία δεν δόθηκαν. 

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

Υπήρξαν βέβαια και άλλα πολλά θέματα τα οποία έκριβαν εκπλήξεις