«Μικροαλλαγές» στα επόμενα πορίσματα προανήγγειλε ο Μπαλωμενάκης (video) 

Υπομονή και να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ως προς το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, συνέστησε στη ΝΔ -και σε όσους, όπως είπε, «εκπροσώπους της υπερέβησαν με άσχημους χαρακτηρισμούς τα εσκαμμένα»– ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία κατέθεσε ένα  τεκμηριωμένο και συνεκτικό πόρισμα, στηριζόμενο σε στοιχεία από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις.

«Βεβαίως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η συμπεριφορά καθενός πολιτικού προσώπου που είχε την ευθύνη της εποπτείας αυτού του κοινωφελούς ιδρύματος [σ.σ.: του “Ερρίκος Ντυνάν”] που μέσα από σειρά μεθοδεύσεων κατέληξε ιδιωτική περιουσία», επεσήμανε ο κ. Μπαλωμένακης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ακόμα, έκανε γνωστό ότι την επόμενη Τετάρτη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα επισκεφθούν τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, για να διαπιστώσουν αν μπορούν να αποτελέσουν προανακριτικό υλικό τα  αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκαν . Παράλληλα άφησε ανοιχτό «να υπάρχουν μικροαλλαγές» στα επόμενα τρία πορίσματα που θα καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία, σε σχέση με το πρώτο που αφορά  την πώληση του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν"

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπαλωμένακη στους δημοσιογράφους:

«Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στα μέλη της Εξεταστικής το τμήμα του πορίσματος που έχει συντάξει η πλειοψηφία και αφορά το “Ερρίκος Ντυνάν”. Το κείμενο του πορίσματος είναι σπονδυλωτό αποτελείται από 4 διακεκριμένα μέρη τα οποία θα συζητηθούν ξεχωριστά στην Επιτροπή. Αύριο το μεσημέρι στις 3.00 θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στην Εξεταστική και θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να δουν και να κρίνουν τα γραφόμενα.

Θα υπάρξει, πιστεύω, ένας διάλογος επί τη βάσει όσων γράφονται στο πόρισμα και όχι με συνθήματα ή με χαρακτηρισμούς. Εκείνο που κάναμε και θέλω να το διαβεβαιώσω υπεύθυνα, είναι να καταθέσουμε ένα τεκμηριωμένο, συνεκτικό και στηριζόμενο σε στοιχεία πόρισμα, του οποίου κάθε φράση αποδεικνύεται με έγγραφα, με μαρτυρικές καταθέσεις. Φυσικά τα συμπεράσματα οδηγούν σε κάποιες κρίσεις οι οποίες θα είναι και αυτές αύριο στη διάθεση του κοινού, με την έννοια ότι πρέπει κάπως στην ελληνική κοινωνία να δικαιολογηθεί πώς ένα νοσοκομείο, που ανήκε σε ένα κοινωφελές ίδρυμα και ανεγέρθηκε με δημόσιο χρήμα κατ’ ουσίαν κατέληξε -μέσα από σειρά μεθοδεύσεων που κράτησαν πάρα πολύ μεγάλο διάστημα- ως ιδιωτική περιουσία. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και εκεί πρέπει όλοι μας να τοποθετηθούμε, ακόμα και αυτοί που μιλάνε πως δεν συνέβη και τίποτα – στην πραγματικότητα συνέβη απώλεια ενός νοσοκομείου προτύπου και υποδειγματικού που κατέστη ιδιωτική περιουσία».

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Είδαμε από το πόρισμα που έδωσε η κυβερνητική πλειοψηφία ότι προκύπτει διερεύνηση πολιτικών ευθυνών. Σωστά;».

Αντώνης Μπαλωμενάκης: «Έχουμε πει όλες αυτές τις μέρες ότι δουλειά αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να απονείμει χαρακτηρισμούς ή να τυποποιεί ποινικά αδικήματα. Εκείνο που κάναμε είναι με σχολαστικό και υπεύθυνο τρόπο είναι να καταγράψουμε συμπεριφορές, πράξεις και παραλείψεις. Βεβαίως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η συμπεριφορά καθενός πολιτικού προσώπου που είχε την ευθύνη της εποπτείας αυτού του κοινωφελούς ιδρύματος. Αυτά όμως είναι αρμοδιότητα της Ολομέλειας και περαιτέρω της δικαιοσύνης».

Ερώτηση: «Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανέφεραν ότι στο πόρισμά της η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει Προανακριτική Επιτροπή. Ισχύει κάτι τέτοιο για τα υπόλοιπα πορίσματα;».

Αντ. Μπαλωμενάκης: «Αυτά τα δημοσιεύματα μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε πρόωρα και βιαστικά και ενδεχομένως όχι καλών προθέσεων. Επομένως, όχι δίκην προθέσεων. Εκείνο που πρέπει να πούμε είναι ότι καθετί που θα αποφασίσει, βήμα το βήμα, η κάθε πολιτική δύναμη, πρέπει να στηρίζεται πάνω στα γραφόμενα του πορίσματος».

Ερώτηση: «Η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες…»

Αντ. Μπαλωμενάκης: «Το ξέρω αυτό, και θα συνιστούσα στη ΝΔ και σε ορισμένους εκπροσώπους της που υπερέβησαν τα εσκαμμένα και επιδόθηκαν σε χαρακτηρισμούς άσχημους και καθόλου τιμητικούς για αυτούς που τα λένε, λίγο υπομονή και να προσέξουν το κείμενο, τις διατυπώσεις».

Ερώτηση: «Η υπομονή που προτείνετε ενδεχομένως να σημαίνει και Προανακριτική;»

Αντ. Μπαλωμενάκης: «Είμαι σαφής. Κάθε πολιτική δύναμη ενώπιον της Ολομέλειας θα πάρει της αποφάσεις της. Περιμένετε να δείτε και το σύνολο του πορίσματος. Κάθε πολιτική δύναμη έχει ένα τρόπο να εκφράζει τη θέση της. Θα γίνει και αυτό και μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικροαλλαγές. Για παράδειγμα, η ανακάλυψη μιας εφημερίδας ότι βρέθηκαν σε κρύπτη αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μας υποχρεώνει να κάνουμε ένα ακόμα βήμα διερεύνησης και μάλιστα σκοπεύουμε να επισκεφθούμε την κ. Παπασπύρου την επόμενη Τετάρτη να δούμε περί τίνος πρόκειται και αν αυτά που βρέθηκαν, με μια πρώτη επισκόπηση, μπορούν να αποτελέσουν προανακριτικό υλικό για εκείνα τα οποία έχουμε καταγράψει και συγκροτήσει».

.be">
.be Πηγή : ΑΘΗΝΑΙΚΟ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ   ΕΙΔΗΣΕΩΝ και

 https://www.altsantiri.gr/politiki/mikroallages-sta-epomena-porismata-proaniggeile-o-mpalomenakis-video/#ixzz5W2eFR600

 

 


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/