Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,   ανακοίνωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία μέσω Twitter, έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, ενώ αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ», έγραψε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην ανάρτησή του.

Jens Stoltenberg
 
@jensstoltenberg
 
 

On 6 February we will write history: Allies will sign the accession protocol with the future Republic of North Macedonia together with FM @Dimitrov_Nikola.

 

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η ψήφιση από την ελληνική βουλή

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου.

 

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη, το πρωτόκολλο θα κατατεθεί, το πιθανότερο, τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του. ΝΔ και ΔΗΣΥ έχουν δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσουν.

Σύμφωνα επίσης, με όσα αποφασίστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η συζήτηση και η πρώτη ψηφοφορία για το Σύνταγμα.

Η δεύτερη και καθοριστική ψηφοφορία θα γίνει μετά από ένα μήνα.

 

Πηγή : https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/955313/peftoyn-kai-oi-ypografes-to-nato-epikyronei-tin-entaxi-ton-skopion-sti-symmaxia