Το γοργόν και χάριν έχει – Θέτει σε ισχύ τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια, μετά την εκπλήρωση όλων των νομικών απαιτήσεων για την έναρξη ισχύος της τελικής συμφωνίας και των συνταγματικών τροποποιήσεων, η “Βόρεια Μακεδονία” θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα τον ακριβή χρόνο που θα αρχίσει το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνέχεια η Δημοκρατία της “Βόρειας Μακεδονίας” και η Ελλάδα θα υποβάλουν κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και θα τον ενημερώνουν για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας, η οποία βάζει τέλος στην επί δεκαετίες αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

 
 

Στη συνέχεια, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα ενημερώσει τη Γραμματεία του ΟΗΕ, τα κράτη μέλη, τις χώρες – παρατηρητές του ΟΗΕ, καθώς και όλους τους διεθνείς οργανισμούς των οποίων είναι μέλος, σχετικά με τις αλλαγές που σημειώθηκαν, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ ΚΑΙ  https://www.newsit.gr/kosmos/voreia-makedonia-to-gorgon-kai-xarin-exei-thetoun-se-isxy-tis-allages-sto-syntagma/2715190/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification