ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ  ΟΔΗΓΟΥΝ  ΣΕ  Brexit  XΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

Παρά την ύστατη έκκληση της Μέι προς τους βουλευτές να υποστηρίξουν τη «βελτιωμένη συμφωνία» που πέτυχε με τις Βρυξέλλες -

Οι πρώτες αντιδράσεις

Καταψηφίστηκε η Συμφωνία Αποχώρησης, από την Βουλή των Κοινοτήτων με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ.

Πριν από λίγο απερρίφθη η δεύτερη «βελτιωμένη» πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

 

Είχαν προηγηθεί δύσκολες συνομιλίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού με την Ένωση, προτρέποντας η ίδια τους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη «βελτιωμένη συμφωνία» ή να διακινδυνεύσουν «να μην γίνει κανένα Brexit». 

 

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν για το εάν στηρίζουν τελικώς τη συμφωνία «τελευταίας στιγμής» που πέτυχε η Μέι με τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, θα ακολουθήσουν δύο νέες ψηφοφορίες την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει εάν στηρίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και εάν προκρίνει καθυστέρηση του Brexit, με την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης να έχει ήδη καθοριστεί η 29η Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα, η ψήφοφορία για το Brexit, χωρίς συμφωνία, αναμένεται στις 19:00 τοπική ώρα την Τετάρτη από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

 

Προβολή εικόνας στο Twitter
Leader's Office
 
@CommonsLeader
 
 

The Leader of the House has made a short business statement regarding the business for tomorrow and the remainder of this week:

 
125 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Τερέζα Μέι: «Η καλύτερη και μόνη διαθέσιμη συμφωνία» 

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για αυτή την απόφαση που έλαβε απόψε το κοινοβούλιο», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την νέα καταψήφιση των βρετανών βουλευτών της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Η Μέι σημείωσε πως οι ψηφοφορίες στην Βουλή των Κοινοτήτων, μία για την αποχώρηση της Βρετανίας χωρίς συμφωνία και η άλλη για μια χρονική παράταση στο Brexit θα προχωρήσουν κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο αύριο και την Πέμπτη.

Τόνισε πως αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτή την απόφαση. Αν καταψηφίσει ένα no-deal Brexit, τότε θα διεξαγάγει νέα ψηφοφορία την Πέμπτη για την επέκταση του Άρθρου 50.

Για την αυριανή ψηφοφορία, η πρωθυπουργός τόνισε ότι οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος μπορούν να ψηφίσουν κατά βούληση.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η συμφωνία που έφερε προς ψήφιση είναι «η καλύτερη και μόνη διαθέσιμη».

Εκπρόσωπος της Μέι τόνισε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σχέδια για επιπλέον συνομιλίες με την ΕΕ.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για το μέλλον της χώρας μας. Ακριβώς όπως και το δημοψήφισμα, υπάρχουν και τώρα ισχυρές και εξίσου θεμιτές απόψεις και στις δύο πλευρές. Για το λόγο αυτό, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή θα είναι μια ελεύθερη ψηφοφορία από την πλευρά αυτή του Σώματος» υποστήριξε η Τερέζα Μέι.

Πρόσθεσε δε ότι οι επιλογές που αντιμετωπίζει η Βρετανία ήταν «μη αξιοζήλευτες», αλλά λόγω της απόρριψης της συμφωνίας της, «είναι επιλογές που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Τζέρεμι Κόρμπιν: Η συμφωνία αυτή της πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρα νεκρή

Από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ηττηθεί από μία τεράστια πλειοψηφία και πρέπει να δεχθεί ότι η συμφωνία της δεν έχει την υποστήριξη του σώματος.

Ζήτησε η υπόθεση ενός Brexit χωρίς συμφωνία να τεθεί εκτός συζήτησης και τόνισε ότι η πρόταση του Εργατικού κόμματος είναι η κατάλληλη εναλλακτική.

Σημείωσε επίσης ότι η πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά τη ζημιά που θα προκαλούσε ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Πρόσθεσε ότι τελείωσε ο χρόνος της πρωθυπουργού και σημείωσε ότι είναι καιρός για γενικές εκλογές.

«Η συμφωνία, αυτή της πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρα νεκρή», τόνισε ο Κόρμπιν μετά την νέα καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τους βρετανούς βουλευτές, προσθέτοντας πως «είναι πλέον η στιγμή να διεξαγάγουμε εθνικές εκλογές και ο λαός να μπορεί να επιλέξει την κυβέρνηση που επιθυμεί».

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Η ΕΕ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στη σύναψη της συμφωνίας απόσυρσης. Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προετοιμασίες μας για μία έξοδο «χωρίς συμφωνία» είναι τώρα πιο σημαντικές από ποτέ», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

 

Embedded rich media on Twitter

Michel Barnier
 
@MichelBarnier
 
 

The EU has done everything it can to help get the Withdrawal Agreement over the line. The impasse can only be solved in the . Our “no-deal” preparations are now more important than ever before

 
 
 
 

Η δεύτερη απόρριψη από την Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης που σύναψαν ΕΕ και η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι «αύξησε σημαντικά» τον κίνδυνο ενός ζημιογόνου διαζυγίου «χωρίς συμφωνία» (no-deal Brexit), δήλωσε ένας εκπρόσωπος του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγα λεπτά μετά την νέα καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ.

«Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Από την ευρωπαϊκή πλευρά έχουμε κάνει ό,τι ήταν εφικτό για την επίτευξη μιας συμφωνίας…είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο», σημείωσε.

«Με μόλις 17 ημέρες να απομένουν για την 29η Μαρτίου, η αποψινή ψηφοφορία αύξησε σημαντικά την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία… Αν υπάρξει η υποβολή ενός αιτιολογημένου αιτήματος για παράταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι 27 της ΕΕ θα το εξετάσουν και θα αποφασίσουν με ομοφωνία», πρόσθεσε.

 Πηγή : https://www.athensvoice.gr/world/527287_katapsifistike-i-symfonia-gia-brexit

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/