Μπάχαλο με το Brexit: Η Βουλή είπε «όχι» στην έξοδο χωρίς συμφωνία ΄και

Ολα δείχνουν παράταση

Δύο ακόμη ήττες υπέστη η Tερέζα Μέι , στη βουλή των κοινοτήτων, αφού οι βουλευτές απέρριψαν το ενδεχόμενο να γίνει το Brexit χωρίς συμφωνία. Κάτι που πλέον ανοίγει τον δρόμο για καθυστέρηση του «διαζυγίου» με την ΕΕ.

Μετά τη νεα "σφαλιάρα"  στη Μέι την Τρίτη, όταν οι βουλευτές απέρριψαν για δεύτερη φορά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ, η πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να καταθέσει κυβερνητική πρόταση με την οποία αποκλειόταν το Brexit χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, κάτι που μέχρι τώρα αρνούνταν πεισματικά να αποκλείσει. Μπορεί η Μέι να υποσχέθηκε στους βουλευτές της «ελεύθερη ψηφοφορία», αλλά το κείμενο συντάχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή. Η τελευταία του πρόταση ήταν «η έξοδος χωρίς συμφωνία παραμένει νομική προεπιλογή, εκτός αν η βουλή και η ΕΕ κυρώσουν μια συμφωνία».
 
Παρόλα αυτά, οι βουλευτές υπερψήφισαν- με 312 ναι και 308 όχι- την τροπολογία αυτής της πρότασης που κατέθεσαν κάποιοι βουλευτές, στην οποία αφαιρέθηκε η τελευταία πρόταση, προκειμένου να αποκλειστεί το λεγόμενο "no deal" σε οποιαδήποτε περίπτωση. Ακολούθησε ψηφοφορία επί της κυβερνητικής πρότασης, στην οποία 321 ψήφισαν υπέρ του «όχι» στο Brexit χωρίς συμφωνία και 278 κατά.

Μέι: Αν δεν στηρίξετε τη συμφωνία, θα πρέπει να παρατείνουμε για πολύ το Brexit

Αμέσως μετά τις ψηφοφορίες, η Τερέζα Μέι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όταν τόνισε στους βουλευτές ότι παραμένει νομική προεπιλογή το Brexit χωρίς συμφωνία , εκτός αν συμφωνηθεί κάτι άλλο.

«Οι επιλογές παραμένουν ίδιες. Μπορούμε να φύγουμε με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση. Να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο να μην γίνει τελικά το Brexit, βλάπτοντας την εύθραυστη εμπιστοσύνη των πολιτών για τη Βουλή. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε νέα συμφωνία, αλλά η ΕΕ είναι ξεκάθαρη πως αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη συμφωνία», είπε η Μέι, ενώ αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει, εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών των βουλευτών.

 

Προθεσμία ως την επόμενη Τετάρτη

Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, την Πέμπτη πλέον η Μέι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση για το αν συμφωνεί το σώμα σε παράταση του αρθρου 50, με το οποίο θα γίνει το Btexit.

Η κυβερνητική πρόταση, που θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη, δίνει διορία στους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία έως την επόμενη Τετάρτη. Αν αυτό γίνει εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει παράταση του άρθρου 50 έως τις 30 Ιουνίου. Αν όμως η συμφωνία δεν εγκριθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη, τότε η κυβέρνηση θα χρειαστεί μεγαλύτερη παράταση. Αυτό όμως σημαίνει και συμμετοχή στις ευρωεκλογές. 

«Αυτό θα θέτει το βασικό δίλημμα. Αν η Βουλή βρει τον τρόπο να στηρίξει τη συμφωνία, η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιδιώξει μια μικρή παράταση του άρθρου 50. Ομως, αυτό είναι πιθανό να μας προσφερθεί μόνο αν έχουμε συμφωνία. Αν η Βουλή δεν είναι πρόθυμη να στηρίξει τη συμφωνία, ούτε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τότε θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη παράταση, που αναμφίβολα θα απαιτήσει να κάνουμε ευρωεκλογές. Εγώ δεν νομίζω ότι θα είναι το σωστό αποτέλεσμα. Αλλά η βουλή πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των αποφάσεων που έχει πάρει», κατέληξε η Μέι.

Μπορεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να μην είναι νομικά δεσμευτικό, όπως τόνισε και η Μέι- αφού οι βουλευτές θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία, να παρατείνουν ή να ανακαλέσουν το άρθρο 50 προκειμένου να αποκλειστεί το «no-deal» Brexit, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει πόσο η βρετανική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο.Πηγή: | iefimerida.gr 


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ      SISTEMA 

 Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ 

Tηλ. 210 8 027 027   mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

SISTEMA ATEBE  

 

MEΛΕΤΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

EIΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tηλ. 210 8 027 027  

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/   

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

SISTEMA ATEBE τηλ. κέντρο 2108027027

 

 

 

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/