Σε μια πανέμορφη καφετερία στο Πόρτο Ράφτη , συνάντησα την Χρύσα Αδάμ για συνέντευξη. Γελαστή, απλή ,οικεία, φιλοσοφημένη με την ζωή, πετυχγμένη επιχειρηματίας,  με κέρασε καφέ,  και  κάναμε κουβέντα από καρδιάς.

Απολαύστε την…!

Χρύσα, πρώτα απ’ όλα, θέλω να μας πεις λίγα λόγια για εσένα, για να σε μάθει ο κόσμος… που γεννήθηκες, με τι έχεις ασχοληθεί, τι σπούδασες;

Καλησπέρα Ελένη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Αθήνα και δεν το αλλάζω με τίποτα.  Μου αρέσουν τα φώτα της πόλης, μου αρέσει ο ήλιος, το φεγγάρι, η θάλασσα …γι αυτό και μένω εδώ στο Πόρτο Ράφτη γιατί μπορώ σε καθημερινή βάση να απολαύσω τη θάλασσα. Έχω δυο αξιόλογα παιδιά και τρεις σκύλους ( γέλιο) . Έχω σπουδάσει φυσιοθεραπεία και Reiki όπου είμαι  Master Teacher.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό για τη ζωή;

«Εγώ με τα άστρα περπατώ με τα άστρα κουβεντιάζω». Εκεί είναι το μυαλό μου νύχτα μέρα. ( χαμόγελο)

  Τον ελεύθερο σου χρόνο τι κάνεις;

Το Σαββατοκύριακο συνήθως που έχω λίγο χρόνο ή αν τύχει κάποια μέρα να  έχω  day-off από τη δουλειά μου , χαλαρώνω και  ξεκουράζομαι με το να  αφιερώνω χρόνο στα αγαπημένα μου πρόσωπα  δηλαδή τα παιδιά μου , τους φίλους μου.  Επίσης μου αρέσει πολύ  να περπατώ στη φύση και να ασχολούμαι με τα σκυλιά μου.

Που πιστεύεις βασίζονται οι αρμονικές διαπροσωπικές σχέσεις;

Ωραία ερώτηση… αλλά ανοίγεις ένα μεγάλο κεφάλαιο ( γέλιο) . Θα είμαι όσο μπορώ πιο συνοπτική. Οι καλές σχέσεις βασίζονται στην καλή επικοινωνία, στην χημεία των ανθρώπων, στην αγάπη χωρίς όρους. Οι σχέσεις γενικά  θα έλεγα είναι  και αυτές ένα  μάθημα αλλά μάθημα… αγάπης. Mέσα από μια σχέση μπορούμε να  ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας, τον εγωκεντρισμό μας. Γενικά ένα συναντήσεις ένα άνθρωπο και κάνεις ένα βήμα πίσω τότε θα πρέπει να φύγεις τρέχοντας καθώς δεν σε καλύπτει. Αν όμως κάνει ένα βήμα μπροστά τότε εκεί θα μείνεις και θα αγαπάς με αγνότητα.

Τι σε έκανε να ξεκινήσεις την ενασχολήσου με το Reiki

Ο ανθρώπινος πόνος. Από πολύ μικρή ηλικία ,ήθελα να ασχοληθώ σε άλλο επίπεδο με τους ανθρώπους. Μου άρεσε η ιδέα να βοηθώ και να ξεπερνά ο συνάνθρωπός μου, τον πόνο. «Η Αγάπη έπλασε τον άνθρωπο. η Αγάπη εδώρησε το φως». Πιστεύω λοιπόν στην καλή πλευρά των ανθρώπων.

Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα  να ασχοληθώ με αυτό που αγαπούσα πολύ από μικρό παιδί, τον άνθρωπο. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που κατάφερα να κάνω αυτό που πάντα αγαπούσα, επάγγελμα!

Tι είναι το Reiki;

Το Reiki είναι ενέργεια του ανθρώπου και του θεού. Ο θεός μας εμφύσησε κατά την δημιουργία μας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε και εμείς θεοί του εαυτού μας. Το Reiki είναι λοιπόν ένα μονοπάτι που μπορεί να βαδίζει ο καθένας και να το ανακαλύψει.  Λειτουργεί με απλή επαφή του θεραπευτή των χεριών του στο σώμα. Θα έλεγα ότι είναι μια συνάντηση με την εσωτερική μας ηρεμία και γαλήνη. Η ενεργειακή αγωγή/ρέικι  το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνο και επανάληψη για να αποκαταστήσει τα χρόνια προβλήματα και τις  παθήσεις των ανθρώπων.

 Πες μας πως γίνεται μια θεραπεία Reiki.

Καταρχήν κατά την διάρκεια της συνεδρίας το άτομο φοράει όλα του τα ρούχα και απλά  ξαπλώνει σε αναπαυτική θέση, ένα κρεβάτι.  Το μόνο που χρειάζεται για την συνέδρια ρείκι είναι το άτομο να είναι χαλαρό, ανεκτικό, ουδέτερο για την ενέργεια που θα δεχτεί από  τον θεραπευτή στο σώμα του. Η θεραπεία είναι πολύ ευχάριστη.

Σε ποιους απευθύνεται ;

Απευθύνεται σε άτομα με χρόνια προβλήματα και παθήσεις. Σε σοβαρές ασθένειες ή κρίσιμες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις ,παράλληλα με την κλασσική ιατρική. Παράδειγμα , σκλήρυνση κατά πλάκας , καρκίνο, σε άτομα με ψυχολογικά και ψυχικά προβλήματα.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό/ θεραπεία  που έχεις συναντήσει  και σε έχει αγγίξει πολύ προσωπικά; 

Όχι, δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο. Το κάθε πρόβλημα το θεωρώ προσωπικό και καταβάλλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να θεραπευτεί.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο ώστε να γεμίσει αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη; 

Επαφή με τη φύση για ηρεμία και χαλάρωση! Μια βόλτα στο δάσος, ένα άγγιγμα δέντρου, ένας περίπατος στη θάλασσα σε καθημερινή βάση σε γεμίζει με ενέργεια, αυτοπεποίθηση, σε εναρμονίζει με το σύμπαν.

Πώς καθορίζεις την έννοια της ευτυχίας;

Τη μεγαλύτερη ευτυχία μπορείς να την αισθάνεσαι μόνο όταν είσαι γεμάτος μέσα σου,  Όταν, δηλαδή, αισθάνεσαι πλήρης. Χρειάζεται λοιπόν , να γεμίσεις το κενό που έχεις μέσα σου,  να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου,  να έχεις ψυχική ηρεμία, χαρά και να απολαμβάνεις τη διαφορετικό­τητα της κάθε στιγμής. Φυσικά δεν σημαίνει ό,τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο ,ότι κάνει και κάποιον άλλον.

Η ζωή εξαρτάται από την τύχη ή τις επιλογές μας;

Δεν υπάρχει τυχαίο διότι το κάρμα του κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τον κάθε άτομο για να το αλλάξει. Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των πράξεών του και δεν ευθύνεται η τύχη.

Χρύσα, ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Είμαι στην διαδικασία για να ανοίξω ένα κέντρο εναλλακτικών θεραπειών Reiki για να δέχομαι εκεί τον κόσμο.

Κλείνοντας την όμορφη συζήτησή μας…υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλεις να μεταδώσεις στον κόσμο;

Ελένη, σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση που κάναμε. Αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας την κουβέντας είναι Αγάπη μόνο. Ο σκοπός της ζωής είναι να μάθουμε να αγαπάμε ...να μην βάζουμε όρια. Έτσι, ίσως κάποια στιγμή να  θεσπιστεί οι  Άνθρωποι που αγαπάνε αληθινά, αγνά, να γράφονται με Α κεφαλαίο.

Επιμέλεια Σύνταξης: Ελένη Σκιαδά

 

 

 


Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ    ΑΠΟ ΤΗΝ SISTEMA

Φωτογραφία του χρήστη Με Δόσεις / Me Doseis.

 ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  JASMIN  

THL 693 741 0857

http://jasminevents.gr/